HTML

harmónia

majd valamikor kitöltöm ezt a mezőt...

Friss topikok

Linkblog

Öröm, avagy mindenben a jót meglátni

2009.03.23. 16:28 :: red-orange

 Sokan panaszkodnak körülöttem. Mindig megy ez a negatív hullám, a folytonos elégedetlenség. Vagya múltban élés vagy pedig a jövőben élés, álmodozás.
Próbálom kiszűrni az életemből az ilyen panaszokat, rossz dolgokat. Néha azonban nem lehet. Ilyenkor jön az öröm-kommandó részemről :)
Ez azt jelenti, hogy igyekszem megvilágítani az illető előtt, hogy mégsem tragikus a helyzet, és ha mégis menne a drámázás, szomorkodás, megkeresem neki azt a kis mozzanatot az egész "tragédiában", ami pozitív, amibe kapaszkodni lehet. Nem mindenki találja, látja meg elsőre. Sokan még utólag sem ismerik fel, hogy miért volt hasznos, jó dolog az, amit épp akkor nem annak érzett. Nehéz dolog ez. De a pozitív gondolkodás tanulható. Komoly szemléletváltást igényel ugyan, kicsit küzdeni is kell érte, de utána már magától jönnek ezek a gondolatok, és mikor rossz történik velünk, de képesek leszünk megtalálni benne a jót, már abban a pillanatban, amikor rossz érzések elérnének minket. Magammal szemben is ezt alkalmazom. Keresem a rosszban a jót, amiből erőt meríthetek. Érdekes mód, eddig mindig találtam valamit. Sokszor igen értékes kis kapaszodókat, melyek segítettek átértékelnem az adott helyzetet. Nem is emlékszem, mikor süppedtem önsajnálatba, bánatba vagy panaszkodásba utóljára, annyira régen volt. Homályba vesztek a negatív gondolatok, negatív érzések. Egyszerűen csak igyekszem a jót befogadni, azt, ami örömforrás lehet az életemben.
Fontos dolog a hála. A hála remek kapaszkodó lehet az életünkben. Hálásak lehetünk az egészségünkért, azért, hogy valami újabb tanulságot, tapasztalatot szerezhettünk az életben. Mosolyogj! Mosolyogjunk! És legyünk hálásak azért, amink van. Öröljünk minden jónak, ami megadatott nekünk a földi életünkben. :):):):):):)

Szólj hozzá!

Címkék: öröm pozitív gondolkodás optimizmus hála

A bejegyzés trackback címe:

https://harmoni.blog.hu/api/trackback/id/tr141020488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása